Over Kleizen Modelmakerij

Kleizen Modelmakerij produceert al zo’n 40 jaar modelinrichtingen, prototypes en matrijzen. Voor klanten in binnen- en buitenland. Actief in de metaalgieterij, de luchtvaartindustrie, automotive, de kunststofverwerkende industrie, machinebouw, scheepsbouw, civiele techniek, design en de medische sector.

Geschiedenis

Begin jaren 70 van de vorige eeuw startte Gerard Kleizen als zelfstandig modelmaker. In een kleine werkplaats aan de Anninksweg te Hengelo. Met drie werknemers. Al snel was uitbreiding een feit. Uitbreiding van machinepark en personeel. Daardoor is er een paar keer verhuisd. Maar sinds 2007 is Kleizen thuis aan de Hassinkweg in Hengelo.

Blijven ontwikkelen

Ontwikkelen, blijven ontwikkelen, dat is Kleizen. En investeren, blijven investeren in moderne techniek. Zo was Kleizen een van de eerste modelmakers met een vijf-assige freesmachine en een CAD/CAM afdeling. Vrij recent is ook een start gemaakt met 3D-printen. Juist door dat ontwikkelen, dat investeren is Kleizen uitgegroeid tot een belangrijke speler in de modelmakersbranche. Met klanten in binnen- en buitenland. Met wie langdurige relaties zijn opgebouwd.

kleizen-modelmakerij-meedenken

Kwaliteit management

Kleizen Modelmakerij BV heeft een speciale verantwoordelijkheid ten aanzien van de kwaliteit van de geleverde producten, diensten, veiligheid, gezondheid en het welzijn van de medewerkers en die van derden.

Om deze doelen te bereiken zijn er afspraken gemaakt over het handhaven van een actief managementsysteem (ISO 9001:2015), Arbo en RI&E beleid. Deze afspraken vormen samen het kwaliteitszorgsysteem van Kleizen Modelmakerij BV en zijn vastgelegd in een kwaliteitshandboek.

Ambities waarmaken

Teun Braamhaar heeft het bedrijf van Gerard Kleizen overgenomen. Hij heeft een werktuigbouwkundige achtergrond en een frisse ondernemingsgeest. De officiële overdracht vond plaats op 27 mei 2015. Hij zal zijn ambitie in de nabije toekomst waarmaken.

Klaar voor de toekomst

Wat die ambities zijn: de productieprocessen nog verder verbeteren, kwalitatief door te ontwikkelen en nog snellere levertijden realiseren. Om van Kleizen een in alle opzichten goed geoutilleerd bedrijf te maken met een flexibel en goed opgeleid team. Kortom: een bedrijf dat in alles klaar is voor de toekomst!