‘Met Kleizen kun je tot in detail over techniek praten’

‘’Dik 10 jaar werken wij al samen met Kleizen. Van de 100 modellen die wij jaarlijks laten maken, komen er grofweg 40 van Kleizen. De grote kracht van Kleizen? Dat je tot in detail met ze over techniek kunt praten. Heel belangrijk, want techniek is essentieel. Natuurlijk, in grote lijnen kan elke modelmakerij ons technisch bijhouden. Maar nooit helemaal, nooit verder dan tot 90 procent van een project. Juist die laatste 10 procent, daar kan Kleizen wel in mee.

Joris Hendriksen, Casting Engineer bij Gieterij Doesburg

Kwaliteit verzekerd

“Dat alles laat onverlet dat wij ook op de centen letten. Dus ja, ook wij kopen wel eens in op prijs. Maar, hoe cliché ook: goedkoop mag nooit duurkoop worden. Terwijl juist dat gevaar op de loer ligt als je alleen voor prijs gaat. Met als gevolg, zo leert de praktijk, dat je financiële voordeel dan meestal weer heel snel op gaat aan herstelwerkzaamheden in je productie.
Ook daarom werken wij met Kleizen. Want dan zijn wij door de kwaliteit van het model verzekerd van een goed eindproduct. Plus, niet te vergeten, tevreden klanten.”

Snel en goed

“Nog een belangrijke factor in onze sector: levertijd. Wat dat betreft stellen onze klanten hoge eisen aan ons. Dus stellen wij op dat punt ook hoge eisen aan Kleizen. Daaraan wordt voldaan. Dat heeft alles te maken met de gesmeerd lopende interne organisatie. Dus dat snel en goed niet samen zouden kunnen gaan, Kleizen bewijst steevast het tegendeel.”

Over Gieterij Doesburg

Gieterij Doesburg, onderdeel van de Gietburg Holding, is een ijzergieterij met een historie van 120 jaar. Ze levert hoogwaardige gietijzeren componenten aan klanten in onder meer de volgende sectoren: transport, automotive en landbouw. Heel eigen aan Gieterij Doesburg is haar DISAmatic zandvormlijn. Daardoor is Gieterij Doesburg in staat om zowel kernloze als kernintensieve gietstukken te vormen en af te gieten in verschillende materialen.

Meer cases